DAS01744.jpeg
Şef Enes Şahin

Enes Şahin Kimdir?

DessArt Hakkında...

DessArt öncelikle tescilli bir markadır. Kendini diğer pastanelerle aynı sınıfa koymayan, marka ve fikrin sahibi şef                            'in öncülüğünde Avrupa standartlarında ürün üretmeyi planlayan, 1. sınıf bir işletme fikridir. Böyle bir işletmenin maliyetli bir kurulumu olduğu için deneyimlerim ile bütçesini birleştirmek isteyen yatırımcısını aramaktadır. İlgileniyorsanız                        bölümüne tıklayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz. 

İsterseniz aşağıdaki linkten DessArt  ile ilgili sunumuma göz atabilirsiniz.

 

    1983 Bolu doğumluyum ,Evliyim, 1 çocuk babasıyım.

    Ortaokul ve liseyi Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nde tamamladım daha sonra Açık öğretim Üniversitesinden 4 yıllık Konaklama İşletmeciliğini bitirdim.

      Okurken bir taraftan çalışmaya başladım. Kempinski Bodrum’da çıraklık, Rixos Ankara , Rixos Kazakistan , Hilton ,Hapimag Sea Garden ve  Fauchon Paris İstanbul’un açılışlarında bulunup Executive Pastry Chef’liğini yaptım.

     2015’te DessArt için hayaller kurmaya ve projeler hazırlamaya başladım ve bu projeyi edindiğim deneyimlerle hayata geçirmeye hazır olduğumu hissediyorum.

 

Saygılarımla

Enes Şahin

 

•DessArt Mücevher işler gibi üretim yapar ve üst kalite ürünler üretir.

•Bu ürünleri Sarraf gibi misafirlerine sunar kendilerini özel hissettirir.

•Mücevher görseliyle lezzeti , kaliteyi harmanlar.

 

•DessArt kellime olarak Dessert ve Art kelimelerinin birleşiminden oluşmakta Yani Tatlı ve Sanatı bir araya getiriyoruz

•Görsellik ve Lezzeti bir arada harmanlayarak Hem göze Hem damağa dokunan Sanatsal ürünler ortaya koyacağımızın mesajını veriyoruz .

•Ortadaki D harfi simgemiz ve ürünlerimize, kutu ve çantalarımıza kolay uygulanabilir ve akılda kalıcı olarak tasarladık.

3 cups

Blueberries

                                                           A harfi

Logodaki ince detay Dessert (tatlı) kelimesini DessArt ‘ a çeviren A harfi Bodrum mavisinden rengini almaktadır

Kahverengi

Karşı koyulmaz çikolatayı simgeler

Kırmızı

Tatlıların vazgeçilmez lezzeti orman meyvelerini simgelemektedir

Açık Sarı

Vanilya , Buğday , Badem gibi diğer temel öğeleri simgelemekte

Yeşil

Diğer kuruyemişlere lezzetiyle fark atan Fıstık

Dessert Turuncu renk , hem canlılık hemde ilk olarak Bodrum bölgesinde açılmayı hedeflediğimizde Bodrum Mandalinasından esinlenilmiştir.

DessArt Logo Tasarımı

Dessert Turuncu renk , hem canlılık hemde ilk olarak Bodrum bölgesinde açılmayı hedeflediğimizde Bodrum Mandalinasından esinlenilmiştir.

•Logoya dikkatli bakıldığında E harfini daha silik yazarak A harfini yerleştirdik.

Logodaki ince detay Dessert (tatlı) kelimesini DessArt ‘ a çeviren A harfi Bodrum mavisinden rengini almaktadır

DessArt 'ın farkı nedir ?

Sürekli güncellenecek bir konsept düşünün kalıpları olmayan...

•Öncelikle konseptimiz dünya lezzetleridir. Sadece bir bölge ve bazı ürünlerle kısıtlı değildir.

•Dessart sadece bir ‘Pastane’ değildir. İsminde kısıtlayıcı ibareler yer almayacaktır.

Dessart yeterli olacaktır.

• Dessart sürekli yeniliklere açıktır ve araştırır.

•Hızlı değişen bir dünyada kendini kısıtlamadan yeniliklerin öncülüğünü yapacağız.

•Sadece görsele yönelik sunumları bitirip Görseli , Lezzet ve Kalite ile birleştireceğiz.

•Görselde zayıf lezzette öne çıkmış ürünleri tekrar yorumlayacağız.

•Sağlıklı ürünler üreteceğiz , içeriğimiz misafirlerimize açık olacak.

•Mutfağımız göz önünde şeffaf olacak herkes ne yediğini nasıl üretildiğini bilecek.

Konum

Bodrum...

Bodrum ilk şubemiz için planladığımız konumdur.

•Bodrum olmasının sebebi yabancı ve Türk turist yoğunluğu.

•Tasarladığımız ve modernize ettiğimiz Türk tatlılarını karma bir toplum üzerindeki etkisini daha iyi gözlemleyebileceğiz ve dünya mutfağından yapacağımız tatlılar için en uygun pazarlardan biri olarak doğru konum olduğunu düşünüyoruz.

•Bir sonraki projemiz olan oteller için ekmek , kruvasan , poğaça, dondurma, çikolata vs. özel ürün üretimi için açık bir pazar bu tür üretim yapan profesyonel işletme sayısı azlığı ve sektörün önde gelen otellerinin bu bölgede hızla artması konumu bu tür yatırımlar için cazip hale getirmekte.

•Bodrum içerisinde trafik sorunu olmadığı için imalathanemizi maliyet bakımından daha uygun olan köy kısımlarda kurmayı planlıyoruz.

Projelerimiz

Workshop eğitimler vererek ekstra gelir sağlamak.

Catering organizasyonları yapmak

02

Özel tematik gün veya geceler düzenlemek veya ünlü markalar ile birlikte etkinlik hazırlamak

03

Pastacılık dalında ilerledikten sonra ekmekçilik dalında üretim yapmak ve otellere butik ürün üretmek

04

Sabah kahvaltılık (krosan ve küçük sandviçler vb.) öğlen için taze makarna ve salata benzeri ürün çeşitleri hazırlığı

Kendi dondurma , sorbe, çikolatamızı üretmek .

İnternet satışlarını başlatmak

05

01

DessartkorumalıNeoN.jpg

O ZAMAN BAŞLAYALIM VAR MISINIZ ? 

  • Facebook
  • Instagram
  • Gri LinkedIn Simge