ŞU HAMURU TARİFİ (EKLER PROFİTEROL HAMURU)
En son güncellendiği tarih: 23 May 2020
Ekler, profiterol,religeuse vs benzeri tatlıların temel hamuru olan pataşu (Pate Choux) tarifini paylaşacağım. Öncelikle söylemeliyim ki tarif kadar kullandığınız ekipman ve malzemeden etkilenen bir hamurdur o yüzden iki ayrı fırından bile aynı reçete aynı kalitede çıkmaz. Eğer ki profesyonel bir işletme için kullanacaksanız bizden destek alabilirsiniz.

Malzemeler
UN 173 gr
TUZ 5gr
ŞEKER 5gr
TEREYAĞI 142gr
YUMURTA 310gr
SU 310ml
SÜT TOZU 28gr
Yapılışı:

· Su,tuz , şeker ve tereyağı bir tencereye konularak kaynama noktasına getirilir
· Süt tozunu ekleyip tekrar kaynatılır.
· Daha sonra unda eklenerek yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
· Daha sonra ocaktan alınır 50-55 dereceye düşünceye kadar karıştırarak soğutulur.

· Yumurtalar teker teker eklenerek homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırılır.
· İstenilen boyutta silpat veya yağlı kağıt üzerine sıkılır(dişli duy veya düz duy kullanılabilir)
· 160 derecede 50-60 dakika pişirilir.(fırın fanlı ise fan hızı en aza indirilmeli)