Damla Çikolatalı Cevizli ( Hilton Kurabiyesi ) Kurabiye
Bugün bir kurabiye reçetesi paylaşmak istiyorum. Bu kurabiye DoubleTree by Hilton Hotellerinde ikram edilen Amerikan chocolate chip kurabiyenin bir benzeri kendi reçetem ;

Malzemeler:
Tereyağı 182 Gram
Esmer Şeker 122 Gram
Şeker 104 Gram
Tuz 1,6 Gram
Vanilya Esansı 2 Gram
Yumurta 90 Gram (2 adet küçük yumurta)
Un 280 Gram
Yulaf 138 Gram
Bi Karnonat Soda 5 Gram
Kabartma Tozu 5 Gram
Bitter pul çikolata 210 Gram
Sütlü pul Çikolata 110 Gram
Ceviz 110 Gram
Süt 30 ml

Yapılışı;
Tereyağı,esmer şeker ve toz şekeri çırpma teliyle veya mikser yardımıyla çırparak krema kıvamına getiriyoruz.Çok fazla kabartmamanız gerekiyor
Tuz ve vanilya esansını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Yumurtaları teker ekleyip karıştıralım.
Un,kabartma tozu ve karbonatı eleyelim karışıma bir spatula yardımıyla yavaşça yedirelim.
Yulafları da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz
En son olarak pul(damla) çikolataları ve cevizi (kırılmış) cevizi ekleyip buz dolabında 2-3 saat civarı dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra hamurumuzu 65 gramlık parçalara ayırıp köfte yapar gibi porsiyonlayalım, Boyutunu büyüt küçültmek size kalmış tabi ki ama 65 gr civarı benim için ideal.
fırın tepsisine seyrek bir şekilde dizerek 160 derecede 15 dakika civarı pişirelim.

Süre konusu her fırında değişiklik gösterebilir o yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim.Fazlasını derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Görüşmek Dileğiyle,
Afiyet olsun.