Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)



Bu yazıyı kaynak amaçlı yazıyorum,merak edip arayanlar için...

Bu çok güzel kokulu çiçeklere sahip bitkiyi ilk önceleri yasemin sanıyordum fakat meyvesini gördükten sonra araştırdım ve Natal Eriği bir diğer ismiyle olduğunu öğrendim.Tabi hemen öğrenemedim bitki Muğla


Bodrum'da çevredeki kime sorduysam değişik isimler söyedi japon çileği , çin eriği vb.



Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Çiçeğinin kokusunun güzelliği gibi meyvesi de çok güzel yaban mersinine benzer bir tadı var. İçerisinde küçük çekirdekleri var yenebiliyor ve ısırdığınızda süte benzer beyaz bir sıvı meyvenin etine yayılmaya başlıyor. Dikenlerinden biraz zor toplanıyor ama bence değer.



Bende bu hafif ekşimsi tatlı meyveden reçel yapmaya karar ve çok güzel. Bu arada marketlerde bulunmaz belki ama benim gibi görüpte araştıranlara bir kaynak olsun diye yazıyorum bu yazıyı.



Natal Eriği Reçeli 


800 gr Natal Eriği

1000 gr Şeker

1000 ml Su



Natal Eriği Reçeli

Ben tamamen meyvenin tadını alabilmek için başka bir baharat koymadım ve tadını çok beğendim.

Kabuğu sert olduğu için şekerde bekletmedim ve meyvenin daha canlı kalmasını istedim. Tüm malzemeyi direk ocağa koyarak kısık ateşte reçel kıvamı alıncaya kadar kaynattım ve şişeledim.Meyve ayva gibi çabuk kıvam alıyor ve sıvıyı jelleştiriyor  bu sebepten sık sık kontrol edin. Afiyet olsun...

0 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör
  • Facebook
  • Instagram
  • Gri LinkedIn Simge