Damla Çikolatalı Cevizli ( Hilton Kurabiyesi ) Kurabiye
Bugün bir kurabiye reçetesi paylaşmak istiyorum. Bu kurabiye DoubleTree by Hilton Hotellerinde ikram edilen kurabiyenin bir benzeri kendi reçetem ;
Malzemeler:
Tereyağı 182
Gram
Esmer Şeker 122 Gram
Şeker 104 Gram
Tuz 1,6 Gram
Vanilya Esansı 2 Gram
Yumurta 90
Gram (2 adet küçük yumurta)
Un 280 Gram
Yulaf 138 Gram
Bi Karnonat Soda 5 Gram
Kabartma Tozu 5 Gram
Bitter pul çikolata 210 Gram
Sütlü pul Çikolata 110
Gram
Ceviz 110 Gram
Süt 30 ml
Yapılışı;
- Tereyağı,esmer şeker ve toz şekeri çırpma teliyle veya mikser yardımıyla çırparak krema kıvamına getiriyoruz.Çok fazla kabartmamanız gerekiyor
- Tuz ve vanilya esansını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yumurtaları teker ekleyip karıştıralım.
- Un,kabartma tozu ve karbonatı eleyelim karışıma bir spatula yardımıyla yavaşça yedirelim.
- Yulafları da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz
- En son olarak pul(damla) çikolataları ve cevizi (kırılmış) cevizi ekleyip buz dolabında 2-3 saat civarı dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra hamurumuzu 65 gramlık parçalara ayırıp köfte yapar gibi porsiyonlayalım, Boyutunu büyüt küçültmek size kalmış tabi ki ama 65 gr civarı benim için ideal.
- fırın tepsisine seyrek bir şekilde dizerek 160 derecede 15 dakika civarı pişirelim.
Süre konusu her fırında değişiklik gösterebilir o yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim.Fazlasını derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Görüşmek Dileğiyle,
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder