Damla Çikolatalı Cevizli ( Hilton Kurabiyesi ) Kurabiye




Merhaba,

Bugün bir kurabiye reçetesi paylaşmak istiyorum. Bu kurabiye DoubleTree by Hilton Hotellerinde ikram edilen kurabiyenin bir benzeri kendi reçetem ;

Malzemeler:

Tereyağı                                  182         Gram
Esmer Şeker                            122         Gram
Şeker                                       104         Gram
Tuz                                          1,6          Gram
Vanilya Esansı                        2             Gram
Yumurta                                  90           Gram (2 adet küçük yumurta)
Un                                          280          Gram
Yulaf                                      138         Gram
Bi Karnonat Soda                  5             Gram
Kabartma Tozu                      5             Gram
Bitter pul çikolata                  210         Gram
Sütlü pul Çikolata                 110         Gram
Ceviz                                     110         Gram
Süt                                         30           ml

Yapılışı;

  1. Tereyağı,esmer şeker ve toz şekeri çırpma teliyle veya mikser yardımıyla çırparak krema kıvamına getiriyoruz.Çok fazla kabartmamanız gerekiyor
  2. Tuz ve vanilya esansını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Yumurtaları teker ekleyip karıştıralım.
  4. Un,kabartma tozu ve karbonatı eleyelim karışıma bir spatula yardımıyla yavaşça yedirelim.
  5. Yulafları da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz
  6. En son olarak pul(damla) çikolataları ve cevizi (kırılmış) cevizi ekleyip buz dolabında 2-3 saat civarı dinlenmeye bırakalım. 
  7. Daha sonra hamurumuzu 65 gramlık parçalara ayırıp köfte yapar gibi porsiyonlayalım, Boyutunu büyüt küçültmek size kalmış tabi ki ama 65 gr civarı benim için ideal.
  8. fırın tepsisine seyrek bir şekilde dizerek 160 derecede 15 dakika civarı pişirelim.
Süre konusu her fırında değişiklik gösterebilir o yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim.Fazlasını derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. 

Görüşmek Dileğiyle,

Afiyet olsun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meringue (mereng)

Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği