TRİLEÇE TATLISI
Son zamanlarda ismini çok duyduğumuz bir tatlı Trileçe!
Artık bir çok pastane vitrinlerinde restorant menülerinde tv programlarında fazlasıyla karşımıza çıkıyor.
Bende araştırdım ve kendime göre bir reçete çıkardım. Piyasadaki reçeteler üzerinde biraz oynayarak güzel bir şey çıkardığımı umuyorum.
Trileçe Balkan tatlısı diye geçiyor fakat biraz kökenini araştırırsak bir çok kaynakta ispanyol tatlısı olduğu çıkıyor.
Ama oldukça Türk damak tadına uygun bir tatlı. Şerbetli tatlılarımızı anımsatıyor.
Trileçe , orjinal ismi "Tres Leches" ve ingilizce kaynaklarda ise Tree Milk Cake olarak geçiyor. Yani içerinde 3 adet süt ürünü olduğunu anlıyoruz isminden ;
1. Süt
2. Süt Kreması (Bitkisel krema kullanmanızı tavsiye etmem)
3. Yoğunlaştırılmış süt (Condensed Milk)
Süt Kremasını büyük marketlerden temin edebilirsiniz fakat yoğunlaştırılmış süt "condensed milk" bulmak zor ve pahalı ama illa kullanmak isteyenler için Fauchon Paris' de butik bölümünde mevcut. Yani Fransa dan ithal satılmakta.
Ben reçetemi Condensed süt olmadan yaptım tarifimide sizinle bu şekilde paylaşacağım. Üstünün sosunu karamel sos tercih ettim fakat zevkinize göre siz değiştirebilirsiniz. Karamel sos oldukça yakışıyor tavsiye ederim. Hazır satılan karameli sizde benim gibi sevmiyorsanız eğer tarifini vereceğim gibi evde kendiniz yapabilirsiniz. Baştan söyleyeyim dikkat isteyen bir iş tehlikeli olabilir.
Reçete;
Kekinin Malzemeleri;
- Kabartma Tozu 10 gr (1 paket)
- Toz Vanilya 5 gr (1 paket)
- Un 110 gr (4 çorba kaşığı)
- İrmik 15 gr ( silme çorba kaşığı)
- Yumurta 5 adet
- Toz Şeker 170 gr (1 su bardağı)
Şurubun Malzemeleri;
- Süt 800 ml
- Süt Kreması 200 gr
- Toz Şeker 200 gr (1 su bardağından biraz fazla)
Karamel Sos Malzemeleri;
- Su 50 ml (yarım çay bardağı)
- Toz Şeker 200 gr ( 1 su bardağı)
- Süt Kreması 200 gr
- Tereyağı 10 gr
Kekin yapılışı;
Kuru karışımı da yumurtalı karışıma iyice yedirttikden sonra tabanını tereyağı ile yağladığımız biraz derince bir tepsi veya herhangi uygun bir pişirme kabına döküp güzelce yayıyoruz. Daha sonra öncede 170 C derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Şurubu;
Fırına kekimizi atar atmaz süt,krema ve şekeri ocağa koyarak kaynatmaya başlayalım

Karamel Sos:
Karamel sos yaparken dikkat!Not : Karamel şeker dereceleri hakkında daha detaylı bilgi için daha önceki yazıma göz atabilirsiniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz ;
Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği
Final;
Sıcak fırından çıkan kekimize ocakta kaynayan şurubumuzu kepçe yardımıyla dökelim, hızlı bir şekilde emecektir şurubu, ikisininde sıcak olması gerekli çünkü irmik sıcak ise şişer içine sıvı çeker aksi halde kum gibi ağzımıza gelir ve içinde sıvı tutmamış olur ve irmik koymuş olmamızın anlamı kalmaz.
Şurubun tamamını çeken tatlımızı biraz dinlenmeye bırakın yaklaşık 20 dakika. Daha sonra ılımış karamel sosumuzu tatlımızın üzerine yayabiliriz.Ben ılık sürmeyi tercih ettim çünkü biraz içine çekmesini istedim arzunuza göre siz soğukta sürebilirsiniz.
Trileçe Tatlımız hazır! Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
We advocate you take a spin on the likes of 코인카지노 Mega Wins, Fantastic Fruit, and Precious Treasures. Unfortunately, there is a 7.5% processing payment on all credit score or debit card deposits which is basically terrible. Grab your Android, iPhone, or no matter may have} and head straight to Red Dog Casino to take pleasure in a easy mobile gaming experience. The mobile version of Red Dog Casino is appropriate with most iOS and Android devices and provides you just the identical spotless graphics and functionality because the desktop website.
YanıtlaSil