Portakallı Bademli Madlen Kek








·        Un , pudra şekeri ve kabartma tozunu eleyin
·        Tereyağını klarife (clarify) edelim. Yani Tereyağı ocağa koyulur ve eridikten sonra dibe çöken beyaz kısım ile üst taraftaki sarı bölüm ayrılır. Bize lazım olan sarı kısımdır.
·        Klarife edilen tereyağı tekrar ocağa koyularak altın sarısı renk alıncaya kadar kaynatılır.

·        Yumurta beyazını kabartıp şekeri ekleyerek Fransız mereng tekniğiyle merengimizi yapıyoruz. (Mereng teknikleri için mereng adı yazımı okuyabilirsiniz.)
·        Unlu karışımı merenge yavaşça yediriyoruz
·        Tereyağını da yavaşça ekliyoruz,yediriyoruz.
·        Portakal suyunu ve kabuklarını ekleyerek hamuru hazırlıyoruz.
·        Madlen kalıplarını tereyağıyla yağlayarak hamuru dolruyoruz.

·        170 derece yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.(Süre değişebilir,kontrol etmek gerekli)

                                                                                                 Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meringue (mereng)

Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği