Portakallı Bademli Madlen Kek








·        Un , pudra şekeri ve kabartma tozunu eleyin
·        Tereyağını klarife (clarify) edelim. Yani Tereyağı ocağa koyulur ve eridikten sonra dibe çöken beyaz kısım ile üst taraftaki sarı bölüm ayrılır. Bize lazım olan sarı kısımdır.
·        Klarife edilen tereyağı tekrar ocağa koyularak altın sarısı renk alıncaya kadar kaynatılır.

·        Yumurta beyazını kabartıp şekeri ekleyerek Fransız mereng tekniğiyle merengimizi yapıyoruz. (Mereng teknikleri için mereng adı yazımı okuyabilirsiniz.)
·        Unlu karışımı merenge yavaşça yediriyoruz
·        Tereyağını da yavaşça ekliyoruz,yediriyoruz.
·        Portakal suyunu ve kabuklarını ekleyerek hamuru hazırlıyoruz.
·        Madlen kalıplarını tereyağıyla yağlayarak hamuru dolruyoruz.

·        170 derece yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.(Süre değişebilir,kontrol etmek gerekli)

                                                                                                 Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kek Yaparken Neden Yumurta Kullanıyoruz?

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği

Meringue (mereng)