Aşure Tatlısı Nasıl Yapılır ?
Aşure Tatlısı |
Şimdiden afiyet olsun...
AŞURE TATLISI
Malzemeler ;
Buğday 80 gram
Nohut 60 gram
Kuru Fasulye 60 gram
Kuru İncir 40 gram
Kuru Kayısı 40 gram
Fındık içi 20 gram
Ceviz içi 20 gram
Bademiçi 20 gram
Güneriçi 20 gram
Kuru üzüm 20 gram
Toz Şeker 200 gram
Gül suyu 5 ml
Su 1 litre
Mısır Nişastası 50 gram
Yapılışı;
·
Buğday,Nohut,Kuru fasulye,Kuru incir,Kuru kayısı,Kuru
Üzüm üzerini en az 3 parmak geçecek şekilde soğuk suya ıslanır ve 12 saat
bekletilir.
·
Buğday,Nohut,Kuru fasulye bekletilen suyu süzdürülür
yeniden tencereye su ile konulup pişinceye haşlanır
·
Kuru incir,Kuru kayısı bakliyat ürün boylarında doğranır.
· Su ocağa konur ve kaynatılır,nişasta hariç tüm ürün
içine atılır tekrar kaynatılır.
·
Daha sonra nişasta bir miktar soğuk su ile sulandırlıp
kıvamına göre karışma ilave edilir.
·
İsteğe göre ılık veya soğuk servis edilir.Üzeri nar ile süsleyebilirsiniz.
·
Eldeki ürüne göre iç malzemesinde değişiklik yapılabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder