Aşure Tatlısı Nasıl Yapılır ?

 

Aşure Tatlısı
Aşure tatlısı aslında sabit bir malzemeyle değilde hikayesine uygun olarak eldeki ürünle yapılan bir tatlıdır. Burada ilk defa yapacaklara yol göstermek amaçlı bir tarif paylaşıyorum.

Şimdiden afiyet olsun...


AŞURE TATLISI

Malzemeler ;

Buğday                    80 gram

Nohut                      60 gram

Kuru Fasulye          60 gram

Kuru İncir               40 gram

Kuru Kayısı            40 gram

Fındık içi                20 gram

Ceviz içi                 20 gram

Bademiçi                20 gram

Güneriçi                 20 gram

Kuru üzüm             20 gram

Toz Şeker               200 gram

Gül suyu                 5   ml

Su                            1 litre

Mısır Nişastası       50 gram            

 

Yapılışı;

·         Buğday,Nohut,Kuru fasulye,Kuru incir,Kuru kayısı,Kuru Üzüm üzerini en az 3 parmak geçecek şekilde soğuk suya ıslanır ve 12 saat bekletilir.

·         Buğday,Nohut,Kuru fasulye bekletilen suyu süzdürülür yeniden tencereye su ile konulup pişinceye haşlanır

·         Kuru incir,Kuru kayısı bakliyat ürün boylarında doğranır.

·       Su ocağa konur ve kaynatılır,nişasta hariç tüm ürün içine atılır tekrar kaynatılır.

·         Daha sonra nişasta bir miktar soğuk su ile sulandırlıp kıvamına göre karışma ilave edilir.

·         İsteğe göre ılık veya soğuk servis edilir.Üzeri nar ile süsleyebilirsiniz.

·         Eldeki ürüne göre iç malzemesinde değişiklik yapılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meringue (mereng)

Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği