Fırında Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır ?

 

Fırında Ayva Tatlısı



Malzemeler

  1kg Ayva

300gr Toz Şeker

      1 adet Kabuk Tarçın

500 ml Su

 

Yapılışı;

Ayvalar kabukları soyulup ikiye bölünür çekirdekleri temizlenir.(çekirdekleri atmayın )

Uygun bir tepsiye dizilip üzerine şeker, çekirdekler ve tarçın konulup 12 saat buzdolabında dinlendirilir

12 saat sonra  su eklenip kabın üzeri kapak veya folyo ile kapatılır

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 5 saat pişirilir.

Notlar:  1:Ayvalar türüne göre pişme sürelerinde değişiklik gösterebilir bu sebeple kontrol edilmeli karamel rengi alınca fırından çıkarılmalı.

               2:Ayva çekirdeğinin ayvalara renk ve kıvam verme özelliği vardır bu nedenle ekliyoruz.

Fırından çıkınca ;


Sıcak iken konserve şişelerine
koyup stoklayabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meringue (mereng)

Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği