Fırında Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır ?
Fırında Ayva Tatlısı
Malzemeler
1kg Ayva
300gr Toz Şeker
1 adet Kabuk Tarçın
500 ml Su
Yapılışı;
Ayvalar
kabukları soyulup ikiye bölünür çekirdekleri temizlenir.(çekirdekleri atmayın )
Uygun bir
tepsiye dizilip üzerine şeker, çekirdekler ve tarçın konulup 12 saat
buzdolabında dinlendirilir
12 saat
sonra su eklenip kabın üzeri kapak veya
folyo ile kapatılır
Önceden 200
dereceye ısıtılmış fırında 5 saat pişirilir.
Notlar:
1:Ayvalar türüne göre pişme
sürelerinde değişiklik gösterebilir bu sebeple kontrol edilmeli karamel rengi
alınca fırından çıkarılmalı.
2:Ayva
çekirdeğinin ayvalara renk ve kıvam verme özelliği vardır bu nedenle ekliyoruz.
Fırından çıkınca ;
![]() |
Sıcak iken konserve şişelerine koyup stoklayabilirsiniz |
Yorumlar
Yorum Gönder