Kaç Para Bu Makaron ?


Merhaba Arkadaşlar;
Makaron nasıl yapılırdan önce nasıl satın alınır hakkında yazmak istiyorum.
Bu renkli cezbedici leziz makaronları nerdeyse her pastanede görmeye başladık ne olduda birden çoğaldı?
Fiyatları her mekana göre değişiklik göstermekte 1₺ de varken 8₺ de var acaba hangisi fiyatını hak ediyor ?
Öncelikle bu soruları yanıtlamak istiyorum.
Evet makaron zahmetli ve maliyeti normal bir kurabiyeden yüksek tabiki gerçek bir makarondan bahsediyorum.
Makaronun çoğalmasının sebeplerinden biri makaron miksleri. Artık hazır bir tozun içerisine su ve boya eklenerek dış kabuk elde ediliyor ve ucuz bir kremayla da oldukça ucuz bir ürün elde ediliyor tabi fiyatıyla doğru orantılı kalite.Peki pahalı olan ? O da yoğun badem kullanılmakta ve kreması hazır değil kaliteli çikolata ve meyvelerle hazırlandığı için maliyetli bir ürün elde edimekte tabiki buda fiyatı yükseltmekte. Birde makaronu hazır satan firmalar çıktı yani bu durumdane yazikki farklı mekanlarda aynı makaronu yiyoruz.Bu arada bu hazır makaron işini Türkiyede özelikle Avm lerde bulunan bir yaygın firma yapıyor Peki her badem kullanan iyi makaronmu yapar? Tabiki hayır o yüzden bir çok vitrinde renkli bezeler görüyoruz, (makaron demek istemiyorum onlara) Bu vitrinler AVM lerin ortayerlerine kadar girdiler artık.
Benim fikrimi sorarsanız ;
Gerçek bir makaron yemek isteyen ucuzlar arasında aramasın çünkü bu maliyetli kurabiyenin kalitesini ucuza satmakta almakta mümkün görünmüyor.

Sonraki yazılarımda iyi makaronun incelikleri ve bir makaron reçetesi paylaşmayı düşünüyorum.

Hoşçakalın.

Pastry Chef


Enes Şahin




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meringue (mereng)

Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği