Damla Çikolatalı Cevizli ( Hilton Kurabiyesi ) Kurabiye
Bugün bir kurabiye reçetesi paylaşmak istiyorum. Bu kurabiye DoubleTree by Hilton Hotellerinde ikram edilen kurabiyenin bir benzeri kendi reçetem ;
Malzemeler:
Tereyağı                                  182
        Gram
Esmer Şeker                            122          Gram
Şeker                                       104         Gram
Tuz                                          1,6           Gram
Vanilya Esansı                        2              Gram
Yumurta                                  90
          Gram (2 adet küçük yumurta)
Un                                          280          Gram
Yulaf                                      138          Gram
Bi Karnonat Soda                  5              Gram
Kabartma Tozu                      5             Gram
Bitter pul çikolata                  210          Gram
Sütlü pul Çikolata                 110
        Gram
Ceviz                                     110         Gram
Süt                                         30           ml
Yapılışı;
- Tereyağı,esmer şeker ve toz şekeri çırpma teliyle veya mikser yardımıyla çırparak krema kıvamına getiriyoruz.Çok fazla kabartmamanız gerekiyor
- Tuz ve vanilya esansını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yumurtaları teker ekleyip karıştıralım.
- Un,kabartma tozu ve karbonatı eleyelim karışıma bir spatula yardımıyla yavaşça yedirelim.
- Yulafları da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz
- En son olarak pul(damla) çikolataları ve cevizi (kırılmış) cevizi ekleyip buz dolabında 2-3 saat civarı dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra hamurumuzu 65 gramlık parçalara ayırıp köfte yapar gibi porsiyonlayalım, Boyutunu büyüt küçültmek size kalmış tabi ki ama 65 gr civarı benim için ideal.
- fırın tepsisine seyrek bir şekilde dizerek 160 derecede 15 dakika civarı pişirelim.
Süre konusu her fırında değişiklik gösterebilir o yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim.Fazlasını derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. 
Görüşmek Dileğiyle,
Afiyet olsun.



 
 
Yorumlar
Yorum Gönder