15 , 14 , 13 , 12 ,...

            Siz bu paragrafı bitirinceye kadar dünyada ortalama 160 işçi iş kazası geçirecek ve 1 işçide iş kazası veya meslek hastalığından ölecek. Yani istatistiklere göre dünyada her 15 saniyede 160 iş kazası gerçekleşiyor ve her 15 saniyede dünyada iş kazası veya meslek hastalığından vefat etmekte. Yani bu durumda istatistiklere göre 2,3 milyondan daha fazla kişi yılda vefat etmekte.

       Gerçekten ciddi rakamlar!
         Evet, yaptığımız işe kendimizi o kadar kaptırmışken acaba gelecekte bizi neler bekliyor farkında mıyız acaba? Kendimizde dahil olmak üzere işveren ve denetleme mekanizması üzerine düşen görevi yapmakta mı yapmakta mıyız?
      Kendi sektörüme göre değerlendireceğim. Tanınmış zincir oteller bu konuda duyarlı yeterince bu konu üzerine eğildiklerini düşünüyorum, gerekli önlemleri alıp ve personellerini eğitiyorlar. Hatta bir çok personel bu konuda bu eğitimler vs. konusunda bilinçsiz ve değerini farkettiklerini düşünmüyorum ama 15 saniyelik istatistikleri görünce fikirlerini değiştirdiklerini düşünüyorum.
      
Bu büyük firmalarda denetim kurumlarının işlerini düzgün yaptıkları için bu tür eğitimlere ve önlemlere başvurduğunu hiç düşünmüyorum.Bu büyük firmaların kendilerini ve çalışanlarını düşündükleri için ve kaza sebebiyle ek yükümlükler altında kalmaktan kaçındıklarından bu tür eğitim ve önlemlere başvurmaktalar.Eğitimli çalışanın daima kendileri için faydalı olacağının farkındalar.
   Peki ya bu durum restaurant , kafe,pastane vs gibi işletmelerde nasıl acaba ?
Ne yazıkki birkaç marka anca!
Hatta o piyasa da ünlü televizyon orda burda reklamları dönen firmalar bile bu konuya pek duyarlı değil! Bu ana gelir kaynağı yiyecek içecek olan bu işletmelere o kadar para kazanma hırsıyla tutuşan patronlar bu tür durumları tamamen göz ardı edilmiş durumda.

Ve dahası var Sigorta !
 Kazaya karşı önlem nerdeyse asgari düzeyde iken Kaza ve Allah korusun çalışanın ölmesi durumda tek güvencesi olan sigorta miktarları düşük gösterilmekte ve hatta yatırılmamakta ve denetlemelerde nerdeyse yok denecek kadar az.
  O kadar çok iş yeri var ki hala bu şekilde işçi çalıştıran henüz kimse bir şey yapmıyor. Çalışan işsiz kalma korkusu ve şikayet süreci hakkında bilgi eksikliği ve deneyipte sonuca ulaşmayan örnekler sebebiyle kalkışmamakta.
İlk işçiyi koruyan kanun Osmanlıda 1800 lü yılların 2. Yarısında çıkmış. Kömür madenlerinde 10 yaşından küçük işçi çalışması yasaklanmış fakat denetleme yapılmadığı için hiç kimse uygulamamış. Hala denetlemenin eksikliğini günümüzde hissetmekteyiz. Tarih bu konuda da tekerrür etmekte sanırım.
Bu duruma artık birileri dur demeli diye düşüyorum.
 Umarım en kısa sürede bu sorunlar çözülür ve herkes için daha sağlıklı çalışma ortamları sağlanır.
Sağlıklı kazasız belasız mutlu hakkınızın yenmediği işler dilerim.
   

Yorumlar

  1. Another Roulette recreation strategy highlights betting excessive if you win, and betting low if you lose. There are particular Roulette chips if you sit method down to} play. To keep away from disputes, every Guest receives a different shade chip; these chips are good for 카지노 사이트 that table solely and should be cashed in when you're up} done half in}. When the participant hovers over any a part of} the statistics diagram, the spot on the betting table the place a chip can be placed is highlighted. Players can then merely click on the bet to position their chip.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meringue (mereng)

Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği