ŞU HAMURU TARİFİ (EKLER PROFİTEROL HAMURU)
Ekler, profiterol,religeuse vs benzeri tatlıların temel
hamuru olan pataşu (Pate Choux) tarifini paylaşacağım. Öncelikle söylemeliyim
ki tarif kadar kullandığınız ekipman ve malzemeden etkilenen bir hamurdur o
yüzden iki ayrı fırından bile aynı reçete aynı kalitede çıkmaz. Eğer ki profesyonel bir
işletme için kullanacaksanız bizden destek alabilirsiniz.
Malzemeler:
UN
|
173 gr
|
TUZ
|
5gr
|
ŞEKER
|
5gr
|
TEREYAĞI
|
142gr
|
YUMURTA
|
310gr
|
SU
|
310ml
|
SÜT TOZU
|
28gr
|
·
Su,tuz , şeker
ve tereyağı bir tencereye konularak kaynama noktasına getirilir
·
Süt tozunu ekleyip tekrar kaynatılır.
·
Daha sonra unda eklenerek yaklaşık 10 dakika
kısık ateşte pişirilir.
·
Daha sonra ocaktan alınır 50-55 dereceye düşünceye
kadar karıştırarak soğutulur.
·
Yumurtalar teker teker eklenerek homojen bir
karışım oluncaya kadar karıştırılır.
·
İstenilen boyutta silpat veya yağlı kağıt
üzerine sıkılır(dişli duy veya düz duy kullanılabilir)
·
160 derecede 50-60 dakika pişirilir.(fırın fanlı
ise fan hızı en aza indirilmeli)
Alttaki linkten daha öncede ekler hakkında yazdıklarımı
okumanızı tavsiye ederim
Yorumlar
Yorum Gönder