ŞU HAMURU TARİFİ (EKLER PROFİTEROL HAMURU)


Ekler, profiterol,religeuse vs benzeri tatlıların temel hamuru olan pataşu (Pate Choux) tarifini paylaşacağım. Öncelikle söylemeliyim ki tarif kadar kullandığınız ekipman ve malzemeden etkilenen bir hamurdur o yüzden iki ayrı fırından bile aynı reçete  aynı kalitede çıkmaz. Eğer ki profesyonel bir işletme için kullanacaksanız bizden destek alabilirsiniz.

Malzemeler:
UN
173 gr
TUZ
5gr
ŞEKER
5gr
TEREYAĞI
142gr
YUMURTA
310gr
SU
310ml
SÜT TOZU
28gr

 Yapılışı:

·         Su,tuz , şeker  ve tereyağı bir tencereye konularak kaynama noktasına getirilir
·         Süt tozunu ekleyip tekrar kaynatılır.
·         Daha sonra unda eklenerek yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
·         Daha sonra ocaktan alınır 50-55 dereceye düşünceye kadar karıştırarak soğutulur.
·         Yumurtalar teker teker eklenerek homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırılır.
·         İstenilen boyutta silpat veya yağlı kağıt üzerine sıkılır(dişli duy veya düz duy kullanılabilir)
·         160 derecede 50-60 dakika pişirilir.(fırın fanlı ise fan hızı en aza indirilmeli)

Alttaki linkten daha öncede ekler hakkında yazdıklarımı okumanızı tavsiye ederim





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meringue (mereng)

Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği