ŞU HAMURU TARİFİ (EKLER PROFİTEROL HAMURU)


Ekler, profiterol,religeuse vs benzeri tatlıların temel hamuru olan pataşu (Pate Choux) tarifini paylaşacağım. Öncelikle söylemeliyim ki tarif kadar kullandığınız ekipman ve malzemeden etkilenen bir hamurdur o yüzden iki ayrı fırından bile aynı reçete  aynı kalitede çıkmaz. Eğer ki profesyonel bir işletme için kullanacaksanız bizden destek alabilirsiniz.

Malzemeler:
UN
173 gr
TUZ
5gr
ŞEKER
5gr
TEREYAĞI
142gr
YUMURTA
310gr
SU
310ml
SÜT TOZU
28gr

 Yapılışı:

·         Su,tuz , şeker  ve tereyağı bir tencereye konularak kaynama noktasına getirilir
·         Süt tozunu ekleyip tekrar kaynatılır.
·         Daha sonra unda eklenerek yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
·         Daha sonra ocaktan alınır 50-55 dereceye düşünceye kadar karıştırarak soğutulur.
·         Yumurtalar teker teker eklenerek homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırılır.
·         İstenilen boyutta silpat veya yağlı kağıt üzerine sıkılır(dişli duy veya düz duy kullanılabilir)
·         160 derecede 50-60 dakika pişirilir.(fırın fanlı ise fan hızı en aza indirilmeli)

Alttaki linkten daha öncede ekler hakkında yazdıklarımı okumanızı tavsiye ederim





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yumurta beyazı nasıl kabarır ?

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği

Meringue (mereng)