Hani bir klişe laf var ya “iç güzelliği daha önemli”..


   Artık pastacılıkta geçerli değil. Tamamen dış güzelliği para ediyor.
Dış güzellik tabi ki önemli ama içi hakkında da biraz bilgimiz olmalı.
Demek istediğim şu;
Artık bir çok ünlü marka dahil olmak üzere tamamen pasta içerikleri aynı, hazır toz krema,hazır şanti , kimyasal emülgatörlü kekler. İçinede elde ne varsa serpiştir.
Ama burası önemli!
Dışını iyi süsle!

Emin olun onu dış görüntüsü için alan birisi çıkacaktır.
Ama fiyatlar uçuyor. Piyasada Avm lerde bulunan markaların bir çoğu dahil hep bu sistemle çalışmakta. Ne yazik ki kendi pastacı kremasını pişiripte pasta yapan bile yok gibi. Tamamen hazır toz karışımlar.Toz kremalar , toz krem şanti, üzerinde parlak soslar hepsi hazır erit ve dök.
Eee nereye gidiyoruz arkadaşım?
Bu insanlar bunu ne zamana kadar yemeye devam edecek merak ediyorum?
Sonra aman tatlıdan uzak duralım şöyle kilo aldırır şöyle zararlı!
Emin olun içindeki şekerden çok krem şantiler,hazır toz kremalar,margarinler daha zararlı!
 joconde , dacquoise gibi  kek çeşitlerini duyan oldu mu?
Emin olun sektör dışındakilerin duymaması normal fakat, Şu an bir çok pastanede şeflik yapan şahısların bile bilgisi yok zaten. Bunlar gerçek bir pasta içerisinde olması gereken badem,fındık,fıstık içerikli lezzetli kekler.

Margarin !
 artık margarin satışı bile durdurulmalı . Bozulmuyor. Yüksek ısı görmezse erimiyor,tadı kötü. İnsan vücudu nasıl eritecek bu maddeyi? Tereyağı hamur işlerinin ruhudur. Katı yağ olarak tereyağından şaşmamalı.
Emin olun bu üretici firmalar en iyi ürünleri kullanarak üretim yapsalar şu anki sattığı fiyatlarla yine kar ederler ama gerek duymuyorlar ne de insanlar yemeye devam edyor. Gerçekten içeriğine göre çok yüksek fiyatlara satış yapıyorlar ben haketmediğini düşünüyorum. Tek avantajı temiz ortamda üretildiğini umarak markaya güvenip alış veriş yapılması.
Bence halk bu tür konularda bilinçlendirilmeli devlet daha çok kontrol etmeli.
Bana sorarsanız pasta alırken eski markaları tercih etmeyin.
Çünkü artık hiç kendilerini geliştirmiyorlar, belirli bir satışa ulaşmışlar aynı çizgilerinde devam ediyorlar. Dış görünüşü değiştir devam içindeki ürün hep aynı..
 Yeni açılan gerçekten vizyona sahip Pastaneler çok daha iyi ama hepsi demiyorum şu şeker hamurlarıyla pastadan başka herşey yapmaya çalışanlardan bahsetmiyorum.
Lezzetli bir pasta yemek istiyorsanız. Ürün içeriğini sorun biraz anlatmasını isteyin.
Krema hazırmı yoksa kendilerimi pişiriyor?
margarin mi tereyağı mı kullanıyor?
Krem şanti varmı pastadan?
Dışını kapladığı sosun içeri ne ?
Hangi marka çikolata kullanıyor?
vs.
 Pasta herşeyden önce pastaya benzesin. Ayı , çiçek böceğe değil..

Belki şimdi değil ama yakın gelecekte bu bahsettiklerimin daha çok önem kazanacağını düşünüyorum..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yumurta beyazı nasıl kabarır ?

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği

Meringue (mereng)