Portakallı Bademli Madlen Kek
·
Un , pudra şekeri ve kabartma tozunu eleyin
·
Tereyağını klarife (clarify) edelim. Yani
Tereyağı ocağa koyulur ve eridikten sonra dibe çöken beyaz kısım ile üst
taraftaki sarı bölüm ayrılır. Bize lazım olan sarı kısımdır.
·
Klarife edilen tereyağı tekrar ocağa koyularak
altın sarısı renk alıncaya kadar kaynatılır.
·
Yumurta beyazını kabartıp şekeri ekleyerek Fransız
mereng tekniğiyle merengimizi yapıyoruz. (Mereng teknikleri için mereng adı
yazımı okuyabilirsiniz.)
·
Tereyağını da yavaşça ekliyoruz,yediriyoruz.
·
Portakal suyunu ve kabuklarını ekleyerek hamuru
hazırlıyoruz.
·
Madlen kalıplarını tereyağıyla yağlayarak hamuru
dolruyoruz.
·
170 derece yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.(Süre
değişebilir,kontrol etmek gerekli)
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder