Tiramisu









Krema:
 ·         Yumurta ve şekeri kısık ateşte veya ben mari usulü 50 dereceye çıkarın ve daha sonra çırparak kabartın sabyon elde edin. ( Sabayon yaparken çok dikkat edin yumurta pişebilir)
·         Daha sonra mascapone peynirini de ekleyerek krema elde edelim.
·         Karışıma jelatin eklemiyorum,çünkü bardakta veya doğal olarak tabakta servis ederseniz jelatine gerek yok. Eğer kalıpta yapacaksanız 1 adet yaprak jelatin ekleyin.
·         Hazır olduktan sonra kremayı buzdolabına kaldırın, dinlendirin.

   Kedi Dili Biskuvi:
  • ·         Yumurta ve şekeri miksere koyun ve kabartın
  • ·         Daha sonra unu yavaşça ekleyin. Çökmemesine dikkat edin.
  • ·         İsteğe göre büyüklükte sıkma torbasıyla sıkın.
  • ·         Üzerine pudra şekerini eleyin.
  • ·         200 derecede pişirin. (Süreyi kontrol edin)


Yapılışı:
  • ·         Kahve sosunuzu hazırlayın. Damak tadınıza göre şekerli veya şekersiz yapabilirsiniz ya da badem, kahve likörü ekleyebilirsiniz.
  • ·         En alta krema üzerine kahve sosuna batırılmış bisküvi dizerek tatlımızı hazırlarız.
  • ·         Üzerine kakao eleyerek servis ederiz.


Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yumurta beyazı nasıl kabarır ?

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği

Meringue (mereng)