Tava Böreği

Tava Böreği

Size eşimin yaptığı ve benimde afiyetle yediğim Tava böreğinin tarifini paylaşacağım. Öncelikle kendisine buradan tarif için teşekkür ediyorum...

Kısa sürede ve zahmetsiz !

Malzemeleriniz varsa 15 dakikada hazır!

İçinin dokusu su böreğini andırıyor.

Malzemeler :

2 adet Yufka

Sosu;
1 yumurta
1 çay bardağı Süt
Yarım çay bardağı Sıvı yağ

İçi;
1 Kase Az yağlı veya yağsız Beyaz peynir (Rende kaşarda kullanabilirsiniz)
5 yaprak maydanoz

Yapılışı ;


  • Resimdeki boyutlardaki bir tavaya yufkayı kenarları sarkacak şeklide tavaya yerleştirin.(dikkat edin yufka yırtık olmasın )
Tavaya ilk yufkanın yerleşimi
  • Diğer Yufkayı el büyüklüğünde parçalara bölün.

Bölünmüş yufkalar

  • Sos için olan malzemeleri(yumurta,süt,sıvıyağ) bir kasede karıştırın
  • Sosun yarısını yufkanın üzerine tavaya dökün.
  • Parçaladığımız yufkaların yarısını kırıştırarak tavaya dizin.
İlk Kat ve soslama
  • İçi için peynir ve maydanozu doğrayarak karıştırın ve yufkaların üzerine dağıtın.

  • Kalan parça yufkaları da kırıştırarak tavaya yerleştirin.
  • Üzerine sosun geri kalanını dağıtarak dökün

  • Kenarlardan sarkan yufkayla üzerini güzelce kapatın 

  • Ağır ateşte yavaş yavaş pişirin acele etmeyin.

  • Bir tarafı pişince bir tabak yardımıyla böreğimizi çevirip diğer tarafını da pişirin

  • Böreğimiz hazır 
  • Afiyet olsun ! 



Önemli Notlar :

  • Biz fazla yağlı olmasın diye teflon tava kullandığımız için tavayı yağlamadık, eğer ki siz isterseniz yufkayı koymadan önce az miktar sıvı veya tereyağı ile tavanızı yağlayabilirsiniz daha dengeli kızaracaktır.çevirdikten sonrada tavayı bir miktar yağlayabilirsiniz.

  • Yufkaları kırıştırıp koymanız önemli böreğiniz bu şeklide daha hacimli ve su böreği kıvamında olacaktır.
  • Yufkanızı ve malzemelerinizi tavanıza göre artırıp azaltabilirsiniz. Ama çok kalın va çok malzemeyle daha iyi olacak diye düşünmeyin.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yumurta beyazı nasıl kabarır ?

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği

Meringue (mereng)