Aşure Tatlısı Nasıl Yapılır ?
| Aşure Tatlısı | 
Şimdiden afiyet olsun...
AŞURE TATLISI
Malzemeler ;
Buğday                    80 gram
Nohut                      60 gram
Kuru Fasulye          60 gram
Kuru İncir               40 gram
Kuru Kayısı            40 gram
Fındık içi                20 gram
Ceviz içi                 20 gram
Bademiçi                20 gram
Güneriçi                 20 gram
Kuru üzüm             20 gram
Toz Şeker               200 gram
Gül suyu                 5   ml
Su                            1 litre
Mısır Nişastası       50 gram            
Yapılışı;
·        
Buğday,Nohut,Kuru fasulye,Kuru incir,Kuru kayısı,Kuru
Üzüm üzerini en az 3 parmak geçecek şekilde soğuk suya ıslanır ve 12 saat
bekletilir. 
·        
Buğday,Nohut,Kuru fasulye bekletilen suyu süzdürülür
yeniden tencereye su ile konulup pişinceye haşlanır
·        
Kuru incir,Kuru kayısı bakliyat ürün boylarında doğranır.
·       Su ocağa konur ve kaynatılır,nişasta hariç tüm ürün
içine atılır tekrar kaynatılır.
·        
Daha sonra nişasta bir miktar soğuk su ile sulandırlıp
kıvamına göre karışma ilave edilir.
·        
İsteğe göre ılık veya soğuk servis edilir.Üzeri nar ile süsleyebilirsiniz.
·        
Eldeki ürüne göre iç malzemesinde değişiklik yapılabilir.
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder