Kek Sorun Giderme Kılavuzu
Yumuşak bir kek oluşturmak için tüm adımları izlediniz ve kekinizin neden hala çok ağır ve yoğun olduğunu merak ediyor musunuz?
Yaygın kek pişirme sorunlarının bu olası nedenlerini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim
Kek Sert Oldu
Keknizi Sert olmasının olası nedenleri ;
Aşırı kabartma tozu
Çok az sıvı içerik (yağ, yumurta , vs)
Tereyağı ve şeker iyice karışmamış olabilir.
Kek kalıba veya tepsiye yapıştı
Kekinizin yapışmasının olası nedenleri:
Yetersiz yağlama
Kek kalıptan çok çabuk çıkarılmaya çalışıldı (Fırından çıkar çıkmaz kalıptan çıkarmaya çalışmamak lazım)
Tepside çok uzun süre soğuyan kek
Kek Kuru Oldu
Kekinizin kuru olmasının olası nedenleri:
Fazla un veya kabartma tozu
Çok az tereyağı veya şeker
Fırın çok sıcak veya çok uzun süre pişmiş kek
Kek Ağır veya Yoğun
Kekinizin ağır/yoğun olmasının olası nedenleri:
Çok az kabartma tozu
Çok fazla yumurta
Hamur fazla karıştırılmış
Kekin Ortasının Çökmesi
Kekin ortasının çökmesinin olası nedenleri;
Kalıp çok küçük
Çok fazla sıvı içeriyor
Pişirme sırasında fırının açılması veya tavaların hareket ettirilmesi
Fırın sıcaklığı çok düşük veya kek yeterince pişmemiş
Yorumlar
Yorum Gönder