Kek Sorun Giderme Kılavuzu


www.dessart.com.tr


Yumuşak bir kek oluşturmak için tüm adımları izlediniz ve kekinizin neden hala çok ağır ve yoğun olduğunu merak ediyor musunuz? 

 Yaygın kek pişirme sorunlarının bu olası nedenlerini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim

Kek Sert Oldu 

Keknizi Sert olmasının olası nedenleri ;


Aşırı kabartma tozu

Çok az sıvı içerik (yağ, yumurta , vs)

Tereyağı ve şeker iyice karışmamış olabilir.


Kek kalıba veya tepsiye yapıştı 

Kekinizin yapışmasının olası nedenleri:


Yetersiz yağlama

Kek kalıptan çok çabuk çıkarılmaya çalışıldı (Fırından çıkar çıkmaz kalıptan çıkarmaya çalışmamak lazım)

Tepside çok uzun süre soğuyan kek

Kek Kuru Oldu

Kekinizin kuru olmasının olası nedenleri:


Fazla un veya kabartma tozu

Çok az tereyağı veya şeker

Fırın çok sıcak veya çok uzun süre pişmiş kek


Kek Ağır veya Yoğun

Kekinizin ağır/yoğun olmasının olası nedenleri:


Çok az kabartma tozu

Çok fazla yumurta

Hamur fazla karıştırılmış


Kekin Ortasının Çökmesi

Kekin ortasının çökmesinin olası nedenleri;

Kalıp çok küçük

Çok fazla sıvı içeriyor

Pişirme sırasında fırının açılması veya tavaların hareket ettirilmesi

Fırın sıcaklığı çok düşük veya kek yeterince pişmemiş

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meringue (mereng)

Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği