"Kekimi nasıl daha çok kabartırım ? " " Hafif ve kabarık bir kek nasıl yaparım?" gibi sorularınız varsa aradığınız cevap bu yazıda...

 


www.dessart.com.tr
www.dessart.com.tr


Hepimiz kuru, düz veya ağır kek yapmaktan kaçınmaya çalışıyoruz. Ancak mükemmel nemli ve yumuşak bir kek elde edeceğinizi nasıl garanti edebilirsiniz? 

Bir pastayı süngerimsi yapan şeyin ne olduğunu bilerek, her seferinde hafif, kabarık bir pasta yapabilirsiniz !

Hamurunuzu Fazla Karıştırmayın

Bir pastayı sert yapan şeyin arkasındaki suçlu, ununuzu fazla karıştırıyor olmanız olabilir.

 Un, yapıyı sağladığı için pişmiş tariflerin temelidir. 

Sıvı ile birleştirildiğinde ve karıştırıldıktan sonra unun proteini (gluten) gelişmeye başlar. Elastik madde, mayalanması gereken ekmek hamuru için iyi fakat kek için iyi değildir.

 Evet, yumuşak bir kek istiyorsanız bunu yapmak istemezsiniz. Yumuşak kekler için, çok fazla glüten oluşumunu önlemek için sıvılar eklendikten sonra karışımlarınızı fazla çalıştırmaktan kaçının. Tarifinizdeki karıştırma sürelerinin bir nedeni vardır, o yüzden bunlara dikkat edin.

Malzemeleri Doğru Ölçün

Malzemeleri doğru şekilde ölçmek çok önemli!

www.dessart.com.tr

Doğru ölçüm kapları ve bir mutfak terazisi kullanmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Örneğin; Tarifinize çok fazla un koymak kekin kurumasına neden olur.

Doğru Pişirme Gereçlerini Kullanın 

Kek pişirme söz konusu olduğunda, Alüminyum veya metal fırın tepsileri kullanmanızı öneririm,eşit pişirme için ısıyı iyi iletirler. 

Tek kullanımlık yağlı kağıt kalıplar ve silikon malzemelerde kullanılabilir, bunlar yapışmaz olduğundan kullanımı daha kolaydır. Kaliteli yağlı kağıt kullanmak önemli eğer kaliteli değil ise kekin yağını ve nemini çeker kuru bir kekiniz olur.

Ayrıca tavalarınızı doğru şekilde hazırlamak lazım; Çoğu kek, kekinizin yapışmasını önlemek için tavaların yağlanmasını ve unlanmasını gerektirir.

Fırın Derecesinin Doğru Ayarlanmasıdır!

 Doğru sıcaklıkta pişirin ve belirtilen süre boyunca soğumaya bırakın. Ve ne kadar cazip gelse de, ısının kaçmasına ve kekinizin çökmesine neden olmamak için kapıyı çok erken açmaktan kaçının.

Not : Kullanılan sıvıların, yumurtanın , tereyağının oda sıcaklığında kullanılması daha iyi sonuç verecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meringue (mereng)

Natal Eriği ,Carissa Macrocarpa (Natal Plum)

Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık Grafiği